КОРОНА ЈЕ УБИЛА ЧУВЕНОГ СРПСКОГ ХИРУРГА, А САД МУ СЕ НИШ ОДУЖИО: Ово се чекало годину и по дана!

Идеја која постоји већ дуже од годину и по дана колико је прошло од смрти нишког доктора постаје реалност с почетком нове школске године.

ОВО СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ НАВИЈАЧИМА ЗВЕЗДЕ: Несуђено појачање црвено-белих одлази у Белгију

Медицинска школа у Нишу „Др Миленко Хаџић” променила је назив у „Др Миодраг Лазић”, на основу решења Министарства просвете, науке и технолошког развоја! Информација о промени назива школе објављена је на званичном сајту школе.

Пун назив школе у Зетској улици у Нишу од школске 2021/22 године биће Медицинска школа “Др Миодраг Лазић”. Идеја је настала непосредно након смрти чувеног лекара.

Иначе, ову иницијативу раније је поднео директор школе Мирослав Савић. – Хирург Лаза је то и заслужио, а био је и члан колектива Медицинске школе у Нишу. Био је велики родољуб, хирург, добровољац, човек, учитељ и јунак” – рекао је Савић раније.

Подсетимо, др Миодраг Лазић, познати српски хирург из Ниша преминуо 14. априла 2020. године је у 65. години од корона вируса, одбијајући да се повуче са радног места упркос годинама и великом ризику због придружених болести које је имао. Смрт др Лазића потресла је целу Србију и Републику Српску, где је током рата од 1992. до 1996 године спасио небројено много живота. У свом опроштајном писму навео је да је отишао часно и поштено, и да му част и понос нису дозволили да се склони.

(ФОТО) ОВО ЈЕ ДРУГА СУПРУГА ЛАНЕТА ГУТОВИЋА! Данас се појавила на САХРАНИ, а мало ко зна чиме се БАВИ 

извор: Kurir.rs

фото: printscreen

1 KOMENTAR

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име