ТАМАН СЕ ПОНАДАЛИ – ЗАХЛАЂЕЊЕ ЋЕ БИТИ КРАТКОГ ДАХА! За крај августа сочни временски преокрет – стиже топлотни кошмар

Данас до краја дана на југозападу, југу и југоистоку очекује се ретка појава краткотрајне кише или пљускова са грмљавином.

Метеоролог Недељко Тодоровић казао је да је захлађење које је захватило Србију краткотрајно те да неће трајати дуже од три дана.

– Већ у петак следи пораст температуре тако да ће већ наредне седмице бити релативно високе температуре за крај августа, максималне између 32 и 35 степени. То је пик наредног топлог таласа, који ће бити кратког даха јер после тога опет следи ново освежење са падом температуре и нешто већим изгледима за пљускове и грмлајвине. То је негде од 25. августа – објашњава Тодоровић.

Каже да се данас до краја дана на југозападу, југу и југоистоку очекује ретка појава краткотрајне кише или пљускова са грмљавином и да не би требало да буде већа количина падавина.

– Сутра ће бити најсвежије јутро у Београду са 14 степени, али за викенд се очекује пораст јутарњих температура. Ново захлађење је наговештај сезонске промене, односно да је лето на измаку. Али, треба да рачунамо и на релативно топле дане и у првој половини септембра – рекао је метеоролог.

извор: Srbija Danas

фото: Srbija Danas

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име