Др Тиодоровић открива да ли ће бити ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА и да ли ће бити нових мера

Невакцинисани имају веће шансе да оболе са тежом клиничком сликом.

Мало је поранило, није нас изненадило. Очигледно је да је ту много више фактора довело до овог пораста. Несигурна је епидемиолошка ситуација, са тенденцијом да буде неповољна, казао је др Бранислав Тиодоровић и казао да је мањи пораст хоспитализације.

ТАМАН СЕ ПОНАДАЛИ – ЗАХЛАЂЕЊЕ ЋЕ БИТИ КРАТКОГ ДАХА! За крај августа сочни временски преокрет – стиже топлотни кошмар

Међутим, истиче да је повећан број умрлих.

– Преко 92 одсто хоспитализованих нису вакцинисани. Невакцинисани имају веће шансе да оболе са тежом клиничком сликом, чак 20 одсто пута више… Зато смо почели са трећом дозом и са њом ћемо покушати да заштитимо становништво – наводи члан Кризног штаба.

Он је навео да се седница Кризног штаба очекује сваког тренутка и истакао је да имају јединствене ставове. На питање у вези нових мера, каже да полицијског часа неће бити.

– Нисмо у таквој ситуацији. Нема потребе за то – казао је он и навео да се морају примењивати већ донете мере које се тичу ношења маски, одржавања дистанце од 1,5 метар.

Београд, Прибој и други градови су у бољој ситуацији, пошто је већи број становника вакцинисан. Он је истакао да се залаже за регуларан почетак школске године, а не да буде наставе на даљину. Међутим, он истиче да то неће моћи у свим местима у Србији, јер се епидемиолошка ситуација разликује од места до места.

Он је похвалио организацију фестивала и навео да, ако посетиоци имају потврду о вакцинацији и негативан ПЦР, истиче да онда могу да се одржавају догађаји.

– Позивамо организаторе свадби да што више обрате пажњу примену мера – истакао је он, говорећи о слављима и венчањима.

– Ако млади и младожења замоле да се приликом честитања не љубе, то показује ниво свести – навео је Тиодоровић и поздравио је ту одлуку.

Тиодоворић истиче да би било добро да се људи који се враћају са одмора из Црне Горе, Хрватске тестирају и објаснио је да ће до краја августа расти број заражених због туриста који се враћају у земљу. Од септембра би требало тај број да се смањи, али ће онда, сматра Тиодоровић почети школска година.

– Без вакцинације нема решења овог стања – наводи он.

Бошко Бубања, представник ивент индустрије, казао је да су спорадично отказивана венчања.

извор:  

фото:  

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име