СКАНДАЛ У ЦГ: Амбасадор Србије Божовић персона нон грата! ТРАЖЕ ДА ОДМАХ НАПУСТИ ПОДГОРИЦУ

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору, преносе подгоричке “Вијести”.

(ВИДЕО) Приказ руских тенкова у касарни у Нишу

Министарство спољних послова је саопштило да је у складу са чланом 9. и 41. Бечке конвенције о дипломатским привилегијама и имунитетима прогласило данас Божовића за персона нон грата и затражило да напусти Црну Гору.

– Након дужег и континуираног мијешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче је амбасадор Божовић нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство – наводи се у саопштењу министарства.

У саопштењу пише и да је тиме “такође унизио” и највише законодавно и представничко тело – Скупштину Црне Горе – која је 29. новембра 2018 године усвојила Резолуцију о поништењу одлука Подгоричке скупштине, а којима је како тврде “укинут дотадашњи суверенитет Црне Горе” док је “њена територија присједињена Краљевини Србији”, а краљ Никола Петровић Његош “насилно детронизован”.

– Министарство вањских послова Црне Горе је о овоме на уобичајени начин, нотом, обавестило Министарство спољних послова Србије, а нота ће бити уручена и амбасадору Божовићу – наводи се у саопштењу, а преносе “Вијести”.

(ФОТО/ВИДЕО) ПОТРЕСНА прича породице из Плочника! НИСУ ГЛАСАЛИ па остали без пута!

извор: Kurir.rs/Vijesti

фото: Printskrin / You Tube / RTHN

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име