(ФОТО/ВИДЕО) ПОТРЕСНА прича породице из Плочника! НИСУ ГЛАСАЛИ па остали без пута!

Како породица Новаковић из прокупачког села Плочник није хтела да гласа на изборима у јуну, које је део опозиције бојкотовао, само у делу села где они живе није урађен пут. Машине су биле и стајале недељу дана, избори се завршили, а Новаковићи и даље газе блато. Реч је о 400 метара, који је према плану требало да се посипа гребаним асфалтом до кућа Новаковића, у којима живи пет чланова, а двоје је у инвалидским колицима!

– Дошли су пред изборе и рекли да ће нам насипати пут, ако изађемо на гласање. Мој брат и ја никада не гласамо, па нисмо то учинили ни сад. Мислио сам да се шале, јер ми је несхватљиво да се на овај начин опходе према грађанима. Каква је то будућност Србије, ако те уцењују – пита се старина Стојан Новаковић, који нам у видеу показује пут.

Он каже да услов није био само да изађу на гласање, већ и да гласају за СНС!

– “Ако гласате, радићемо пут”. Баш тако су рекли – додаје наш саговорник који је не само разочаран, већ и бесан оним што их је снашло.

Он објашњава да у две куће Новаковића живе два инвалида и да су сви мештани тог дела старци.

– Ни хитна не долази, не може да прође. Овим путем само пешак, или култиватор може да дође. Због једног гласања, они су нас препустили на милост и немилост времену и да се сами сналазимо како знамо. Ово је брука и срамота – додаје Стојанов брат Драгиша, којем је супруга у инвалидским колицима.

Да Новаковићи никада не излазе на гласање, то знају сви у селу. Ту чињеницу нам је потврдио и председник Месне заједнице Плочник Душан Михајловић, који каже да је још пре три године тражио да им се уради пут.

– Они ни у Титово време нису гласали. Што није завршен пут, не знам, јер сам још 2017. године поднео захтев да се он уради. Требало је по тендеру да се уради 2,1 километар, али тих последњих 400 метара није насипано и ја нисам ништа потписао – казао нам је Михајловић у телефонском разговору.

Новаковићи, стари поштени пољопривредници су кажњени, али неће више да ћуте. Како кажу, ово им се до сада никада није десило, никада их нико није уцењивао. Због тога, су решили да јавно проговоре о својим мукама и подсете власт да су и они грађани Србије!

извор: direktno.rs

8 KOMENTARA

  1. Jel hoce neko da pise o tome koliko miliona dinara godisnje uzme televizija Most Net iz Prokuplja, televizija koju gledaju dve ulice u Prokuplju. Koliko zaposlenih ima a koliko para uzima. SRAMOTA! Svako javno preduzece u Prokuplju mesecno uplacuje od 20 000 – 60 000 dinara televiziji od kojih najvise Zlatanova apoteka. 2 miliona kosta prenos skupstine, i 3.5 miliona od grada za projekat. Policijo citas li?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име