ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: Мило Ђукановић би могао у Хагу да сведочи у корист Тачија!

Најновија информација која дрма регион.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић можда би ускоро могао да оде у Хаг као сведок у одбрани Хашима Тачија, против кога је подигнута оптужница, наводе међународни извори Међународног института за балканске и источне студије (IFIMES) са седиштем у Љубљани.

Ти извори су љубљанском институту рекли да поседују такве информације, јер су подсетили да се од Ђукановића очекивало да сведочи одбрани, али да је претио породици оптужени, који је касније одустао од захтева за сведочење црногорског председника.

Подаци да Ђукановић већ преговара о “продаји своје имовине” показују да покушава да сачува нелегално стечену имовину.

– Не би требало искључити ни могућност политичког азила за Мила Ђукановића, како би се избегле тужбе, а две земље већ разматрају о могућности таквог азила – пише IFIMES.

Подсетимо, Председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић са Тачијем одржава блиске односе, а посебно је био упечатљив њихов састанак у Будви половином прошле године.

Не треба заборавити ни то да је Ђукановић признао лажну државу упркос огромном противљењу грађана Црне Горе. Тачније, ништа их није ни питао о томе.

извор: Srbija Danas

фото: Profimedia

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име