НЕСТОРОВИЋЕВ ИНТЕРВЈУ ПРЕ ПОВЛАЧЕЊА ОТКРИВА МНОГО: Читајте између редова и схватићете његово УПОЗОРЕЊЕ

“О корони смо знали све на почетку, али прича је добила необичну димензију. Сви су кренули да је искоришћавају на светском нивоу”

ПРЕТУЖНО! ПРЕД СВОЈ РОЂЕНДАН УМРЛА ФИЛМСКА ЗВЕЗДА! Јавност у СУЗАМА – Тешко је БОЛОВАЛА!

Од почетка епидемије корона вируса у Србији, готово да ниједан дан није могао да прође без појављивања професора Бранимира Несторовића у медијима. Као члан Кризног штаба, учествовао је у доношењу свих важних одлука, док истовремено није крио лично мишљење на најразличитије здравствене теме.

Пре него што се повукао из јавности, доктор Несторовић је говорио о томе шта мисли о заштитним маскама, начину лечења тешких болести у Србији и позадини која стоји иза прича о корона вирусу.

Није вирус интересантан, него све остало

Како је рекао, епидемија короне је заправо прича о људима и светској политици, док је вирус био само покретач.

– Имали смо симулацију епидемије на крузеру Диамонд Принцесс на самом почетку. Видели смо да је на броду било 4.000 људи, у затвореном систему, са централном вентилацијом, значи идеално за ширење вируса. Око 700 људи је било инфицирано, умрло 11, што је смртност 0,25 одсто.

Од сутра у ову државу Срби не могу: Посебна рампа за грађане са Западног Балкана!

– Према томе, знали смо све на почетку, али прича је добила необичну димензију. Сви су кренули да је искоришћавају и то је постала типично политичка прича. У Америци су конгресмени говорили ”надамо се да ће вирус оборити Трампа”.

– Према томе, није вирус интересантан, већ све остало што се дешава. Пандемија је увек било, али све остало што се сада дешава у свету, није изазвао вирус. Чак ни здравствену кризу у свету није изазвао ковид, јер се знало да је здравствени систем Италије, Америке и Шпаније лош – рекао је Несторовић.

Према његовим речима, један од главних проблема које је уочио током трајања пандемије јесте тај што људи, када се уплаше, често реагују ирационално.

– Хирушке маске штите друге људе од тебе, то се увек знало и то није ништа ново. Али, како је неко већ рекао, ношење маске ствара лажни осећај да си заштићен, па не пазиш на друге мере. Ова криза је показала лоше стање у светској медицини и много контарадикторних изјава.

– Мени је интересантно како су неки лекари пре короне говорили како маске имају само психолошки ефекат, док је била епидемија грипа, али су сада почели да причају како заправо делују код ковида. Заправо, маска заиста нема никакву заштитну вредност и то јесте чиста психологија.

МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ КОРОНУ И БУДЕТЕ НЕГАТИВНИ НА ТЕСТУ! Др Јанковић објаснио како и зашто долази до овога!

– Када су лекови на светском тржишту постали роба и када су почели велики профити, доктори су, као и сви људи, ситно подмитљви, што се и показало кроз мењање ставова. Људи су на то осетљивији зато што је у питању здравље, али генерално, таква врста корупције се стално догађа, то је део људске цивилизације и нема друштва без корупције, чак ни у Јапану – рекао је пулмолог.

Знало се ко ће лоше да прође

Како каже, постоје лекови који имају добар ефекат, али Светска здравствена организација, Американци и Французи тврде да не делују, зато што не доносе профит.

– Суштина је у цени. Када ти нешто одговара, ти подржаваш, када ти не одговара, од тога се дистанцираш. То су урадили Американци са СЗО, за коју сада кажу да су кинески агенти. То је зато што је Америка економски и епидемиолошки лоше прошла.

– Знало се да ће тако да буде, зато што је њихов здравствени систем толико лош, да 25 одсто људи нема никакво здравствено осигурање. То су најчешће црнци, гојазни, они који су сиромашни и који се лоше хране. Они не могу да плате лечење и тест.

– Једноставно, када лоше прођеш, окривљујеш другога. То је урадила и Велика Британија, која је тражила од Кине да јој надокнади трошкове епидемије”, каже наш саговорник.

СРБИЈИ СПУШТЕНА НОВА РАМПА! ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА СТАЛА У РЕД СА ЗАБРАНОМ: Овај пут са атрактивне туристичке локације

Како каже, основни проблем у целој причи јесу мањкавости западњачке медицине, које нико не жели да види и пориче да она има било какву алтернативу.

– Ја сам поборник интегративне медицине. То значи да, имаш инфекцију или ти пукне ти слепо црево, нећеш да идеш на акупунктуру, него ћеш узети антибиотик или ћеш ићи операцију, што је класична медицина. Али, за многе болести, ефикасније је лечење које није проистекло са Запада, већ источњачка медицина.

– У томе ме не подржава већина лекара, али имам пуно млађих људи који ми се јављају и мисле исто као ја. Они су усамљени, осећају се несигурно, јер их колеге лекари гледају “бело”. Наравно, није то тек тако, то треба да се укомпонује у протоколе лечења класичних болести и то је амбициозан подухват, али се надам да ћемо заједно успети у томе – каже Несторовић.

– Ми имамо пуно болести које лоше лечимо и докторе је то срамота да признају, тврди он.

(ВИДЕО) ОТКРИВЕН МОТИВ УБИСТВА СУПРУЖНИКА КОД ВРАЊСКЕ БАЊЕ? Након њихове ликвидације ЧИТАВО СЕЛО на ногама 

– Почетне облике рака лечимо доста добро, али узнапредовале случајеве не. До пре четири године, смртност од малигних болести је била иста као 1936. године. Истовремено, традиционална кинеска медицина има методе којима пацијента са раком доводи у равнотежу, да може да живи са том болешћу.

– Ту има бољих резултата, него од цитостатске терапије. Али, наши лекари студирају западну медицину и немају представу о другим медицинама. Када то чују, изгледа им бизарно. О томе се ни не говори, зато што су то јефтине методе које никоме не би донеле зараду.

– Али, треба да лечимо човека, не органе. Када му дајемо лек, сузбијамо неку манифестацију, али он не може да има обољење бубрега, а да му је све остало здраво. Ту је највећа слабост наше медицине – каже Несторовић.

ШОК ИСПОВЕСТ НЕСТОРОВИЋА ПОСЛЕ НЕСТАНКА ИЗ ЈАВНОСТИ: Све ми је допи*дело, ово је ЛУДИЛО!

ОЧАЈАН САМ, МЕНИ ПОМОЋИ НЕМА: Огласио се супруг ПРЕМИНУЛЕ ТРУДНИЦЕ из Ниша, још није свестан трагедије

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД У СРБИЈИ СЕ БЛИЖИ ЦРВЕНОМ КОРОНА АЛАРМУ: Ситуација је озбиљна, све више новооболелих

извор: Srbija Danas/Objektiv

фото: SD/Ilustracija/YoutubePrintscreen/Pancevo RTV

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име