ЗА СОФИЈИН ПРВИ КОРАК: Она је храбри, мали борац, а овај снимак ће многе расплакати! Помозимо малом анђелу

“Уместо да испробавамо хаљинице, испробавамо нова помагала.”

Девојчица која је расплакала многе својом тешком причом, али и одушевила својим ведрим духом, Софија Маркуљевић је сада испробала ново помагало, а видео који је објављен на Инстаграму никога неће оставити равнодушним.

– Уместо да испробавамо хаљинице, испробавамо нова помагала, али надамо се да ускоро неце ни бити потребна! Ни ципелице нису бас за принцезе, али помазу да Софијини унутрашњи органи остану на свом месту док не добије свој лек! Јос мало нам је остало до циља, али времена је све мање! Будите уз нас и успећемо – написано је испод видеа.

View this post on Instagram

Umesto da isprobavamo haljinice, isprobavamo nova pomagala, ali nadamo se da uskoro nece ni biti potrebna! Ni cipelice nisu bas za princeze, ali pomazu da Sofijini unutrasnji organi ostanu na svom mestu dok ne dobije svoj lek! Jos malo nam je ostalo do cilja, ali vremena je sve manje! Budite uz nas i uspecemo! 🙏❤ Srbija – sms 💌7️⃣9️⃣7️⃣ na 3️⃣0️⃣3️⃣0️⃣ M:tel – poziv ☎️1️⃣4️⃣1️⃣5️⃣ BH telecom – poziv0️⃣9️⃣0️⃣ 2️⃣9️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣9️⃣ @zasofijinprvikorak #zasofijinprvikorak #ZaSofijinPrviKorak #instagramsrbija #život #uspeh #podeliosmeh #podeliradost #zapratite #sofija #ljubavi #čovek #pobedi #slavi #radovanje #beograd #svet #deca #hvala #human #budihuman #blago

A post shared by Za Sofijin prvi korak (@zasofijinprvikorak) on

Софија је рођена као здраво дете, са високом оценом девет. Током првог месеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом месецу Софија потпуно престаје да помера руке. Педијатар тада упућује родитеље на неуролошки преглед.

Захваљујући изузетној стручности лекара, са два и по месеца је утврђено да је у питању ретка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – Спинална мишићна атрофија тип И. Деца са овом дијагнозом живе највише две године, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних функција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих девет и по месеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да седи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, које је изузетно скупо. Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успети да прикупе новчана средства за лечење, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења у иностранству, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

За Софијину борбу са тешком болешћу! Будимо хумани!
Помозимо Софији!

Слањем СМС поруке: Упишимо 797 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман797 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000043054-91

Уплатом на девизни рачун: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

извор:  

фото: Instagram/Printscreen/zasofijinprvikorak

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име