Уведен полицијски час у Србији

Од сутра у 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама.

Расте број заражених у Србији: Још седморо људи има корону, укупно 72 случаја

Ова одлука је донета на седници Владе Републике Србије којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић.

Председник је најавио да ће свим грађанима бити забрањен излазак од 20х до 05х.

Премијерка Ана Брнабић је раније и најавила да ће од уторка, уколико то буде неопходно, увести полицијски час, због непоштовања упозорења надлежних о забрани кретања, у циљу спречавања ширења заразе корона вируса.

Полицијски час се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима и уводи се као мера забране кретања грађанима после одређеног времена.

ИЗДАТО НАРЕЂЕЊЕ: Војска Србије излази на улице

По правилу се проглашава као део низа мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.

Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Премијерка је најавила да ће казне за непоштовање изолације износити до 150.000 динара, те да “не желе да затварају грађане”, али није појаснила да ли би исте мере важиле и након проглашења полицијског часа или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Још 7 заражених коронавирусом у Србији

У Србији је на снази ванредно стање од 15. марта због спречавања ширења корона вируса. Одлуку је после састанака са службама безбедности и представника државних институција саопштио председник Александар Вучић.

Одлука је ступила на снагу пошто је саопштена, а од 16. марта у Србији је обустављен рад предшколских, школских и високошколских установа које неће радити до даљњег.

Од јуче је додат и нови сет мера па је од данас ступила на снагу и одлука о затварању шалтера Управе за управне послове. Шалтери МУП-а неће радити док је у току ванредно стање, а сва истекла документа биће важећа док траје одлука.

На данашњој седници владе донете су нове, пооштрене мере које се односе на ограничавање окупљања на отвореном и у затвореном простору, дистанци између лица.

Такође у у циљу предострожности, пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова који се налазе на територији наше земље. Из истих разлога, поред сунцокретовог уља, од данас је забрањен је и извоз сунцокрета у љусци и полупрерађеног уља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Расте број заражених у Србији: Још седморо људи има корону, укупно 72 случаја

ИЗДАТО НАРЕЂЕЊЕ: Војска Србије излази на улице

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Још 7 заражених коронавирусом у Србији

ПРВО ПРИВОЂЕЊЕ ЗБОГ КОРОНЕ У СРБИЈИ! Мушкарац из Варварина уместо у кућну изолацију ОТИШАО У КАФАНУ

извор: Србија Данас

фото: Србија Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име