(ФОТО) Још једна успешна акција “Огњишта”: Добри људи обрадовали штићенике манастирског дома код Параћина

-Срце ми је пуно, јер сам видео осмех на њиховим лицима”, поручио је Славко Радојчић, председник Хуманитарног удружења “Огњиште”, након посете манастирском дому за лица са сметњама у развоју Света Петка у селу Извор поред Параћина.

Уз благослов мати Гликерије, “Огњиште” је започело акцију прикупљања животних намирница, пелена за одрасле, средстава за личну хигијену и свега потребног једном великом домаћинству. За свега неколико дана, прикупљена је помоћ у вредности од близу пола милиона динара, а тренутно праве и Божићне пакетиће за ову установу. Славко Радојчић каже да је пријатно изненађен одзивом својих суграђана и добрих људи широм Србије. У акцију су се укључили и поједини приватници, власници трговинских радњи, као и наши људи из далеке Данске.

-Иако од рођења болују, они на известан начин лече нас, јер на сваког човека гледају подједнако и свакоме прилазе са огромном количином љубави. Ми њима помажемо материјално, а они нас обогаћују духовно, додаје Радојчић и каже да је овај дом место на коме живе анђели.

Ово Удружење је донирало нову веш машину и свакодневне потрепштине за Дом за децу и младе у Сремчици, а у досадашњем раду спровело је неколико десетина хуманитарних активности.

-У Србији и они који мало имају, врло често највише желе да поделе, закључио је Славко Радојчић.

Свако ко жели да помогне удружењу “Огњиште” може контактом на следећем линку, или уплатити новац на жиро рачун.

https://www.facebook.com/slavko.radojcic

Удружење добрих људи “Огњиште”

динарски рачун:
340-11024157-94

девизни рачун:
SWIFT CODE:
GIBARS22
IBAN: RS35340000001102415794
Erste Bank

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име