(ВИДЕО/ФОТО) Убијени вођа навијача имао КРТИЦУ У СВОЈИМ РЕДОВИМА: Испливали МОТИВИ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ КИЋЕ МАРКОВИЋА! 

Марковић је кобне вечери играо фудбал у балону, а убица га је чекао испред спортског комплекса у Улици Грчића Миленка.

Љубомир Марковић Кића, један од вођа Партизанове навијачке глупе Алкатраз, брутално је убијен 1. новембра, а још се истражује мотив овог злочина.

У опцији је неколико сценарија. Према једном од њих Марковић је убијен јер је планирао да формира нову навијачку групу на “југу”. Међутим, круже приче и да је у питању лични сукоб, али и да је његово убиство повезано са неком од већих криминалних организација.

Марковић је кобне вечери играо фудбал у балону, а убица га је чекао испред спортског комплекса у Улици Грчића Миленка. Када Марковић изашао напоље пришао му је с леђа мушкарац са капуљачом на глави и почео да пуца. Марковић је видео пиштољ и у секунди схватио шта се дешава…

Потрчао је преко улице ка оближњој пумпи, вероватно мислећи да ће нападач одустати због великог броја наџорних камера и сведока. Међутим, испоставило се да није био у праву. Након што је више пута погођен пао је на земљу поред пута и док су преко пута улице стајали бројни сведоци, убица је дрско пришао, сагао се и испалио му још два хица у главу како би га “оверио”.

Непознати егзекутор након тога побегао је у аутомобил БМЊ X5 шабачких регистарских ознака и одвезао се у правцу Устаничке улице, вероватно ка излазу из града. Иако је одмах покренута акција “Вихор”, нападач није пронађен. Према сазнањима, Марковић је планирао да оформи нову навијачку групу са недавно преминулим Гораном Кљештаном Боскетом, који је, под још неразјашњеним околностима, издахнуо током тренинга у теретани.

Претходно је заједно са Ђорђем Прелићем и Александром Вавићем водио групу Алкатраз, чији су поједини чланови били осуђени за убиство француског навијача Бриса Татона у Београду 2009. године. Међу осуђенима био је у Марковић. Оно што би могло разљутити друге навијаче са трибине јесте чињеница да је Марковић у редове своје нове групе желео да регрутује особе које су већ чланови појединих фракција.

– Престиж на стадионима носи са собом велике привилегије. Ту се “муљају” разни послови, од обезбеђења до осталих послова, који су са друге стране закона. Током викенда испитано је доста Кићиних другара и пријатеља, од оних који су са њим играли мали фудбал те кобне вечери до оних из супротстављених фракција – рекао је извор близак истрази.

Међутим, да се иза Марковићевог убиства крије нешто више од оснивања навијачке групе, говори податак да су у послове на трибини много веће криминалне групе одавно умешале прсте. Тако је, како су пренели београдски медији, на трибини виђен и Филип Кораћ, десна руке Луке Бојовића, који предводи “земунски” клан и који је испреплетан и у добрим односима са “шкаљарским” кланом.

Више пута је помињано да је управо Кораћ одговоран за нереде 2017. које је на 156. вечитом дербију изазвала група навијача доведених из Хрватске. Када је пре три године, у Бачванској улици, убијен Александар Станковић звани Сале Мутави, спекулисало се да је налогодавац убиства био “шкаљарски” клан.

У вези са тим, како су пренели београдски медији, један крак полицијске истраге води и до недавног покушаја убиства и ликвидације у Амстердаму, када је непознати пуцач отворио ватру на Јована Ђуровића, брата Луке Ђуровића, који је био десна рука Луке Бојовића и први човек једног од најјачих кланова у Црној Гори.

Тада је непознати егзекутор запуцао на Јована Ђуровића, али се Горан Савић, власник пицерије у којој су седели, телом испречио и тако свој живот жртвовао за Ђуровићев. Као трећи сценарио, који се крије иза бруталног убиства, наводи се могућност да се Марковић некоме замерио на личном нивоу, а чињеница да је егзекутор тачно знао кретање и навике Марковића говори у прилог томе да је убијени у својим редовима имао “кртицу” која је дојављивала сваки његов покрет.

Тако се кобне вечери на лицу места, само неколико тренутака пре него што је запуцано на Марковића, могла чути пиштаљка специфичног звука која је означавала да је жртва напустила спортски комплекс и кренула ка свом аутомобилу паркираном у непосредној близини.

Будући да је Марковић код себе имао пиштољ, такозвани тетејац, није искључено и да је знао да опасност вреба, те да је оружје носио са собом чак и на фудбал. Он, судећи по снимку ликвидације, своје оружје није ни стигао да извади и да покуша да се одбрани од егзекутора.

извор: 

фото: Facebook/Srbija Danas

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име